Wat is respijtzorg?

Respijtzorg is een samenraapsel voor verschillende vormen van mantelzorgvervanging. Ongeveer 25% van de mensen die mantelzorg ontvangen maken ook gebruik van respijtzorg. De centrale doelstelling van respijtzorg is het ontzorgen van mantelzorgers, omdat zij vaak te maken krijgen met overbelasting. Via deze link kun je via de website van Dinst bijvoorbeeld een plaatsvervangende dienstverlener boeken. Respijtzorg kan op veel momenten nodig zijn. Als een mantelzorger op vakantie wil gaan kan er bijvoorbeeld respijtzorg worden geregeld, maar ook als er structurele oplossingen gevonden moeten worden kan respijtzorg soelaas bieden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van respijtzorg:

  • Opvang buitenshuis, bijvoorbeeld op een dagopvang.
  • Hulp van een dienstverlener
  • Tijdelijke zorg, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Of regelmatig een langdurende, bijvoorbeeld een dagdeel per week of een weekend per maand

Tijdelijke professionele verpleging en verzorging wordt in principe geregeld via de huisarts of de wijkverpleegkundige in de buurt. Voor verdere vragen over respijtzorg klik dan op deze link. Ben je op zoek naar verdere informatie over mantelzorg, dan biedt de website van de Rijksoverheid misschien een antwoord, klik daarvoor hier. Wil je direct een betrouwbare dienst boeken, ga dan naar verder naar diensten aan huis deel van onze website.


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.