Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is het zorgen voor hulpbehoevenden in de directe omgeving. Mantelzorgers zijn mensen die op de lange termijn zieke, gehandicapte of hulpbehoevende personen in hun (directe) omgeving verzorgen. Vaak zijn mantelzorgers familie, vrienden, buren of kennissen van de betreffende hulpbehoevende. Mantelzorg wordt ook wel informele zorg genoemd en is een groot onderdeel van de Nederlandse zorg. Mantelzorg wordt regelmatig als (zeer) zwaar ervaren. Op onze website kun je allerhande diensten boeken.

In de huidige participatiesamenleving wordt mantelzorg een nóg belangrijker onderdeel van de zorgverlening in Nederland. Zo wordt er meer verwacht van de omgeving van een hulpbehoevende persoon zodat er langer zelfstandig gewoond kan worden. Mantelzorg zal dan ook de komende jaren meer en meer mensen raken.


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.