Wat zijn de symptomen van alzheimer?

Vergeetachtigheid is het bekendste symptoom van Alzheimer. Het is echter belangrijk om op te merken dat bij Alzheimer de dementie geleidelijk aan ontstaat en langzaam verergert.

De ziekte ontwikkelt zich in fases en kan uiteindelijk leiden tot problemen met schrijven en rekenen, maar ook met het lezen van teksten en spreken in het algemeen. Daarnaast neemt de initiatief vaardigheid van een patiënt af. Vaak is er ook sprake van een desoriëntatie van tijd en plaats waardoor een patiënt van het een op het andere moment de realiteit niet meer op orde heeft.

Deze kenmerken kunnen het gevolg hebben dat patiënten met Alzheimer achterdochtig worden. Patiënten hebben niet altijd door dat ze ziek zijn en kunnen zich gesterkt voelen in hun achterdocht door te geloven dat ze bestolen of bedrogen zijn door anderen. In acht moet worden genomen dat patiënten vaak niks kunnen doen aan deze stemmingswisselingen en je kunt de patient hier niet om veroordelen. Ook kunnen patiënten gaan hallucineren of dingen zien die er niet zijn. Dit soort kenmerken ontwikkelen zich geleidelijk en in fases waardoor het op buitenstaanders kan overkomen dat er niks aan de hand is. Lees meer over Alzheimer op de website van de Hersenstichting


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.