Wat is alzheimer?

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. 70% van de mensen met dementie heeft alzheimer. Mensen met Alzheimer krijgen problemen met het geheugen en daardoor vallen, afhankelijk van het stadium waarin de ziekte zich begeeft, basale functies uit en kunnen gewoontes veranderen. Patiënten krijgen, in de regel, steeds meer moeite om zichzelf te redden in het dagelijks leven. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de oorsprong van de ziekte, maar een geneesmiddel is er nog niet.

De ziekte van Alzheimer manifesteert zich op verschillende manieren. Vaak is vergeetachtigheid een eerste symptoom. Een persoon met Alzheimer heeft moeite informatie te onthouden, ook gaat het volgen van een gesprek minder gemakkelijk en beslissingen worden lastiger om te nemen.

In een vergevorderd stadium kunnen mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer bijvoorbeeld hun dierbaren niet meer herkennen. Ook kunnen ze last krijgen stemmingswisselingen. Door deze stemmingswisselingen kunnen patiënten snel boos of agressief worden, maar omgekeerd ook extreem rustig en/of lusteloos overkomen.

Alzheimer is een moeilijke ziekte om mee om te gaan, te meer omdat je kunt zien dat geliefden achteruit gaan. Belangrijk is om je geduld niet te verliezen met iemand die lijdt aan de ziekte van Alzheimer; hij of zij kan er niks aan doen. Geniet van de mooie momenten, want die zijn er ook en ben een steun op de moeilijkere momenten.

Op de website van Alzheimer Nederland Alzheimer Nederland kun je een hoop informatie vinden over Alzheimer.


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.