Mag ik autorijden met dementie?

Bij een diagnose van een bepaalde vorm van dementie komen er een hoop beslissingen op je af. Een van de dingen die mensen zich moeten afvragen is of autorijden nog wel veilig kan. In principe maakt een diagnose van dementie de persoon onbevoegd om te rijden. Personen met dementie kunnen, in de regel, bepaalde wegsituaties minder goed inschatten. Autorijden met een vorm van dementie is dan ook niet aan te raden, maar aan de andere kant, kan het inleveren van een rijbewijs de onafhankelijkheid van een persoon verder doen afnemen.

Bij een licht ontwikkelde vorm van dementie, kun je bij het CBS een test doen (die één jaar geldig is) of je nog mag autorijden. Dit moet jaarlijks opnieuw worden getest.


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.