Wat is het voordeel van een PGB?

Het grootste voordeel van een persoonsgebonden budget is dat je zelf in controle bent over de zorg die je kiest. Met andere woorden, je hebt een grotere keuzemogelijkheid dan het primaire alternatief: zorg in natura. Verdere voordelen bij een pgb zijn dat je vaker contact hebt met één vaste zorgverlener, daarnaast dat je zelf de dagen en tijd kunt inplannen en eindverantwoordelijk bent voor alle zorg die over de vloer komt. Je bent echter niet volledig vrij, immers voor een pgb moet verantwoording worden afgelegd aan het zorgkantoor. Een groot nadeel van Pgb is dat je je eigen administratie moet doen en zelf zorgovereenkomsten moet afsluiten met verschillende partijen.

Het zorgkantoor controleert aan de hand van voorwaarden welke zorg ingekocht kan worden met een pgb. bij het alternatief, zorg in natura, heeft het zorgkantoor contracten afgesloten met zorgverleners uit de regio.


Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals

Stel een vraag

Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dinst staat altijd voor je klaar

Heb je een vraag, neem gerust contact op. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00. Op werkdagen reageren we binnen 24 uur op e-mail.

Klantenservice

Zoek online de antwoorden op je vraag.

085-2500821

Maandag tot en met Vrijdag van 9:00 tot 17:00 tegen lokaal tarief.

contact@dinst.nl

We reageren doordeweeks binnen 24 uur op je e-mail.