Ondersteuning thuis zou heel logisch moeten zijn

Dinstverleners van Dinst
Het Dinst team januari 2017

Gelukkig worden we steeds ouder en willen we, en kunnen we langer thuis blijven wonen. Als je langer thuis blijft wonen is het op een gegeven moment voor iedereen wel fijn dat je wat ondersteuning aan huis krijgt bij de dagelijkse klussen en zorg.

Het enige is dat we ondersteuning thuis eigenlijk niet goed geregeld hebben. Dat is jammer en zorgt voor allemaal onnodige stress en problemen. Bij ouderen zelf maar ook bij partners, kinderen, buren, vrienden en vrijwilligers die ouderen ondersteunen.

Daarom zijn we Dinst begonnen. Om er voor te zorgen dat het voor iedereen veel makkelijker wordt om langer fijner thuis te kunnen blijven wonen.

Lees hier meer over waarom we Dinst zijn begonnen

Dinstverleners van Dinst
Het Dinst team September 2016

Wie is Dinst?

Met een toegewijd team staan we voor je klaar. We luisteren, geven informatie en zorgen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je op dat moment nodig hebt. Naast ons kleine kantoorteam bestaat Dinst uit een netwerk van 30 gescreende en betrokken dinstverleners en een netwerk van samenwerkingspartners in de zorg zoals huisartsen, apothekers en wijkverpleegkundigen.

De regio's waar Dinst actief is in Nederland

Dinst is actief in meerdere regio’s

Dinst wil uiteindelijk landelijke dekking hebben maar heeft dat nog niet. Op dit moment bieden we met name hulp in de regio’s Amsterdam en Gooi en Vechtstreek. In Utrecht, Den Haag en Eindhoven zijn we in een opstartende fase.

Staat jouw regio er niet bij? Laat ons dit dan weten! We luisteren graag naar jouw behoefte.

Olivier vertelt over zijn idee

In dit filmpje vertelt Olivier, de initiatiefnemer van Dinst, tijdens een internationaal congres voor zorgprofessionals waarom hij met Dinst is gestart.

Geschiedenis

Dinst is december 2015 begonnen als marktplaats voor seniorendiensten aan huis. De groep dinstverleners is uitgegroeid tot een betrokken groep van 150 bijzondere mensen. Bijna alle afspraken via Dinst zijn blijvende relaties geworden. Dit is een prachtige basis, misschien wel een plicht, om meer mee te doen. We zien het als kans om een verschil te kunnen maken en mensen langer fijner thuis te laten wonen.

 • 2013; Oprichting

  Dinst is ontstaan in 2013 en begonnen onder de naam WeZorgen. In samenwerking met Evita thuiszorg en een groep van 25 gemotiveerde dienstverleners in Den Haag gaat de website live. WeZorgen werd lid van Social Entreprise NL.

 • 2014 & 2015; Nieuwe naam: Dinst

  WeZorgen start in Amsterdam en krijgt een nieuwe naam: Dinst! EenVandaag, BNR radio, AT5, AD, Parool, Telegraaf en Omroep West en andere media besteden aandacht aan ons idee achter het vinden van betrouwbare klusjesmannen voor senioren.

 • 2016; Groei

  Dinst breidt haar team uit met een marketing persoon, een community manager en programmeurs om de website een verbeterslag te geven. Dinst neemt de activiteiten van de organisatie BeterThuis over, bouwt verder door aan haar actieve netwerk in Amsterdam en wordt daar bekend onder huisartsen, apotheken en wijkverpleging.

 • 2017; Thuisservice

  Dinst heeft ruim 150 gescreende betrokken dinstverleners aan zich verbonden. En hen gekoppeld aan een paar duizend senioren. In mei 2017 zet Dinst de stap naar dagelijkse hulp en ondersteuning zoals huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en begeleiding. En natuurlijk kan je ook nog steeds geliefde kapsters, pedicuren en klusjesmannen boeken op Dinst.

 • Nu

Dinst in de media

Een kleine greep uit de media aandacht die Dinst gekregen heeft.