Actueel

Web van betrokken Dinstverleners op de bijeenkomst

Nog even de laatste hapjes klaarzetten en ondertussen zie ik (Ilja) de eerste mensen binnen druppelen en met elkaar in gesprek gaan. Door middel van het (voor velen) bekende 'bolletje wol' wordt kennisgemaakt met elkaar. Iedereen heeft een ander verhaal of reden waarom hij deze middag bij Dinst aanwezig is. Als ik het samenvat: iedereen wil graag mensen helpen en is graag met anderen in contact. Dan zitten we bij Dinst wel goed!

Werksessie door Markant: Wanneer ben je mantelzorger?
Na de update van Dinst en de laatste ontwikkelingen door Community Manager Fleur, gaf Karin van Bodegraven van Markant een workshop gegeven over mantelzorg. Ik merkte dat iedereen andere ideeën heeft over mantelzorg. Wanneer ben je nou eigenlijk een mantelzorger? Karin heeft daar antwoord op en dat geeft verheldering. Je bent mantelzorger als je voor iemand zorgt of de zorg organiseert waar je daarvoor al een persoonlijke relatie mee had. Zo blijken heel veel meer mensen in Nederland mantelzorger. Wanneer een kind iedere dag boodschappen doet voor haar moeder die MS heeft, dan is zij ook mantelzorger. Het zijn van mantelzorger is een taak die niet onderschat moet worden. Men zal grenzen moeten durven aangeven en hulp in te schakelen als het niet meer gaat. Initiatieven als Dinst kunnen mantelzorgers volgens Karin daar goed bij ondersteunen.

Aansluitend startte de borrel. Iedereen kletste er vrolijk op los en ik denk dat we kunnen spreken van een geslaagde middag. Zo zijn we ineens een beetje collega’s ook al zien we elkaar niet wekelijks.

Ik kijk uit naar de volgende Dinstverlenersdag in Den Haag!


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals