tips

5 gezellige activiteiten tips voor Kerst

Kerst in Nederland is van oudsher een tijd van gezelligheid en warmte. Een ding is zeker, de dagen moeten gevuld worden. Voltallige families gaan komend weekend allerhande uitstapjes maken. Om het jullie gemakkelijk te maken heeft Dinst daarom 5 activiteiten naast elkaar gezet om te doen tijdens kerst.

1. Een fijne wandeling

Met kerst zitten we vaak binnen met kleine en grote gezelschappen. Even naar buiten gaan en een frisse neus halen is dan een welkome afwisseling. Het is ook gezond, want een mens kan immers maar een bepaalde hoeveelheid gourmetlucht verdragen. Een wandeling biedt dan een mooie oplossing!
Er zijn een hoop handige websites die mooie wandelroutes aanbieden. Een van onze favorieten is de website van Natuurmonumenten. Zij bieden 253 korte en lange wandelingen verspreid door heel Nederland.
Geen zin in een lange wandeling? Doe dan gewoon een rondje door de buurt. Ook leuk om te zien hoe anderen de kerst doormaken en misschien kom je wel een leuke kerststal tegen!

2. Bezoek een kerstmarkt

Een andere optie is natuurlijk de kerstmarkt. Voor velen bestaat een ultieme kerst uit het slenteren over een kerstmarkt met een warme glühwein in de hand. Echter, het is niet altijd gemakkelijk om een kerstmarkt te vinden. Voor een snel overzicht van kerstmarkten kun je kijken op deze website en kijken welke kerstmarkten er bij jou in de buurt zijn.

3. Bezoek een museum

Bij slecht weer biedt een museum uitkomst. Zoals <a href="https://www.catharijneconvent.nl/bezoek-ons/tentoonstellingen/kerstival/"target=_blank>Museum Catharijneconvent in Utrecht of Museumpark Orientalis in Nijmegen. Beide hebben een speciale kersttentoonstelling. Zo kun je in Museum Catharijneconvent het kerstverhaal op vele manieren beleven tijdens 'Kerstival'. Er zijn theatervoorstellingen, workshops voor jong en oud, levende kerststallen en het museum is zowel van de binnen- en buitenkant ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer.
In Museumpark Orientalis is er de ‘Feest van Licht’ tentoonstelling tijdens de kerst. Als je wilt zien hoe kerst in andere landen gevierd wordt is dit een mooie tentoonstelling, daarnaast zijn er bijzondere lichteffecten door het museumpark heen.

4. Naar de bioscoop!

Het mooie aan een bioscoopbezoek in december is dat er altijd een hoop ‘kerstfilms’ draaien. In Nederland is het de laatste jaren qua winterweer vooral een grijze bedoeling, voor een witte kerst kun je echter wel naar de bioscoop. kerstfilms zijn niet altijd even goed, maar elk jaar zijn er wel een paar de moeite waard!

5. Gezellig thuis

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon thuis blijven. Op tv is er, zoals ieder jaar, een breed scala aan kerstfilms en kerstprogramma's te zien. Van de ‘All You Need Is Love Kerstspecial’ tot aan films als 'Home Alone' en 'Jesus Christ Superstar'.
Ook is het leuk om met een groep een (bord)spel te spelen. Goede spellen zoals 'De Grote Dalmuti', 'Pim-pam-pet', 'Klaverjassen', 'Regenwormen', 'Machiavelli', 'Kolonisten van Catan', moeten uit de kast worden getrokken met kerst. Gegarandeerd succes!

Dinst wenst jullie alvast een mooie, fijne, warme en gelukkige kerst toe.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals