verhalen

Ouwerwets genieten van het Hollandse landschap met privé chauffeur Marius

Marius biedt als Dinstverlener leuke dagtours aan die je samen met vriendinnen/vrienden of familie kunt beleven. Hij deelt zijn ervaring tijdens de tour die hij organiseerde voor Wendela (83).

Ze belde me op met de vraag of ik een tour kon verzorgen samen met haar vriendinnen op haar verjaardag

Tijdens de Dinst ontmoetingsmiddag in het Sarpatihuis heb ik mevrouw Wendela ontmoet. Ik heb Wendela gebracht en opgehaald en haar verteld over de services de ik aanbied bij Dinst. Kort daarna belde ze me op met het plan om met een paar vriendinnen, die op haar verjaardag zouden komen, een middagtochtje te maken door de Ronde Hoep (ten zuiden van Amsterdam) en langs de Amstel. Erg leuk natuurlijk. Ze wilde daar vier uur voor uittrekken (terwijl dit hooguit een uurtje rijden is), dus stelde ik zelf voor om het tochtje uit te breiden met een aantal slingers naar andere mooie plekjes in de omgeving, zoals het Gein, de Kromme Mijdrecht, de Vinkeveense plassen, de omgeving van Baambrugge en Loenersloot, en andere plekken.

Het was nog een gepuzzel om een leuke route uit te stippelen, maar waar een wil is is een weg

Wendela stemde hiermee in en ik ging aan de slag om het allemaal voor te bereiden. Dit was nog een heel gepuzzel met allerlei routeplanners, want de mooiste plekjes in deze verstedelijkte omgeving zijn steeds lastiger te bereiken door allerlei nieuwe snelwegen, eenrichtingsverkeer en voor autoverkeer afgesloten weggetjes, maar waar een wil is is een weg.

En zo kon ik op zondagmiddag met een uitgewerkt plan in mijn zak Wendela en haar vriendinnen gaan ophalen. Ook het weer had besloten om mee te werken, want het zonnetje scheen en overal lag nog sneeuw. De wegen waren gelukkig goed berijdbaar. Later in de middag begonnen de besneeuwde weilanden door de zon langzaam maar zeker groen te kleuren. Het typisch Hollandse landschap liet zich van zijn beste kant zien!

Ze wilde ook nog graag even langs de plekken waar ze vroeger had gewerkt

Wendela verzocht me om zo langzaam mogelijk te rijden, want ze wilde het allemaal goed in zich kunnen opnemen. Zij en haar gasten waren zeer enthousiast over de route, waardoor mijn eigen dag ook niet meer stuk kon. Toen we in Amsterdam terugkwamen en we nog wat tijd over hadden gaf Wendela aan dat ze graag nog even langs wat plekken wilde rijden waar ze vroeger had gewerkt, en ook dat deden we.

De middag eindigde bij een woonboot in de Amstel, waar het gezelschap bij een neef van Wendela was uitgenodigd om te komen eten. We spraken af dat Wendela mij weer zou bellen als ze terug naar huis wilde en zo gebeurde het. Op weg terug naar haar huis brachten we eerst nog een van haar vriendinnen thuis, om rond 21:30 weer te eindigen bij het huis van Wendela. We konden allemaal terugkijken op een geslaagde dag.

![Dit is de alt tekst](https://s3-eu-central-1.amazonaws.com/dinst-blog/2017/02/1005__1___1_-1487593779241.JPG)

Wendela gaf Marius een 9.0 voor zijn geweldige tour: "Voorkomend, goed geïnformeerd, uitstekend chauffeur. Zeer aan te bevelen."

Wil jij ook een leuk uitstapje zoals Wendela? Bekijk hier het profiel van Marius om met hem in contact te komen.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals