Actueel

Ouwe taarten aan de bak en in de watten!

Amsterdam, 31 augustus 2016 - Steeds meer senioren blijven langer zelfstandig thuis wonen. Ze raken in een sociaal isolement en hebben meer zorg nodig. Omdat de zorg voor ouderen ook in de zomerperiode doorgaat, heeft Dinst samen met Ouwe Taart twee heerlijke verwenmiddagen voor senioren georganiseerd bij Cordaan De Boeg.

“Ouderen hebben het hele jaar door betrouwbare ondersteuning nodig,” zegt Olivier Coops, oprichter van Dinst.nl. En juist in deze maanden is het lastig om volledig afhankelijk te zijn van de (mantel)zorg van familie of naasten. Olivier spreekt uit ervaring: “Mijn buurvrouw Dinie (84 jaar) gaat niet meer met vakantie. De hitte in de zomer is voor haar vervelend. Dan heeft ze niet meer de puf om dingen te doen. Juist dan is wat extra hulp fijn. Helaas is dat precies wanneer haar familie en buren met vakantie gaan”. Om die reden heeft hij Dinst.nl opgericht. Een platform waar betrouwbare en ervaren dienstverleners ondersteuning bieden om de mantelzorgers te ontlasten als zij niet de ruimte hebben om op vakantie gaan.

Om deze senioren en hardwerkende mantelzorgers deze zomer eens lekker in de watten te leggen, heeft Dinst in samenwerking met Ouwe Taart een verwenmiddag georganiseerd. De senioren kregen een ontspannende massage, een pedicure of manicure behandeling en een knipbeurt geheel gratis. Er zijn in twee middagen tijd ruim dertig behandelingen gegeven. En naar tevredenheid! Maria: “Die masseuse heeft magische handen, ik voel me helemaal als herboren!” Terwijl de nagels van haar eigen handen mooi oudroze werden gelakt door de manicure. Tussen de behandelingen door kregen ze een taartje gebakken door Ouwe Taart met de senioren uit de buurt. De producten werden aangeboden door de Albert Heijn. Aleida: “Wat ontzettend bijzonder dat jonge mensen dit samen organiseren en voor de ouderen doen.” Maria: “Mensen moeten er net als vroeger steeds meer voor elkaar zijn in de buurt. Ik merk dat de hulp en sociale controle terugkomt sinds er steeds meer jonge mensen zijn komen wonen.” Al met al twee geslaagde middagen!

Lees er ook over in De Echo en in Westerpost.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals