tips

Laat je moeder niet "stikken" in deze hitte

De mussen vallen van het dak tijdens deze zomerse dagen! Het lijkt bijna vakantie, alleen moet je nog even doorwerken voor je echt mag genieten. Niet alleen jijzelf kan wel wat tips gebruiken, maar laat vooral ook je moeder niet "stikken" in deze hitte....We geven handige tips om deze temperaturen goed door te komen.

Zelfs het RIVM waarschuwt dat we allemaal wat beter op elkaar moeten letten tijdens deze tropische temperaturen en heeft een hitteplan opgesteld.

Graag geven we wat extra tips voor jezelf, maar ook vooral voor je moeder, vader, opa of oma:

  1. Vermijd veel lichamelijke inspanning op het heetste moment van de dag
  2. Zorg dat het huis koel blijft. Dat doe je door zo min mogelijk licht en warme lucht binnen te laten. Als het in de avond wat koeler is, zet je zoveel mogelijk ramen en deuren open om door te luchten.
  3. Hou jezelf koel en drink voldoende. Bijvoorbeeld kruidenthee of een glaasje bouillon. Zeker oude mensen hebben minder snel dorst. En met deze hitte verliezen ze wel veel vocht, dus let goed op dat ze voldoende water drinken.
  4. Draag dunne kleding die goed tegen de zon beschermt en voldoende ademt
  5. Gebruik deodorant zonder parfum
  6. Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
  7. Eet gezond! Groente en fruit bevatten veel water, vitamines en zouten. Bewaar etenswaren niet te lang en hou ze goed gekoeld
  8. Wanneer je het echt niet meer uithoudt, doe dan even je polsen onder de koude kraan. Dat geeft verkoeling of leg een nat doekje op je voorhoofd. Je kan ook een niet te koud voetenbadje nemen of de plantenspuit naast je houden.

Eventueel kun je voor vragen ook bij de GGD of het Rode Kruis terecht.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals