tips

"Handige" tips voor stralende nagels

De zomervakantie staat voor de deur en die kan je natuurlijk niet starten zonder dat je nagels er piekfijn uitzien. Gelukkig hebben we bij Dinst ervaren manicures en pedicures die je daarover kunnen adviseren. Irma geeft je waardevolle tips voor goed verzorgde nagels deze zomer.

‘s Winters is het makkelijk om aan je handen en voeten te denken. Ze geven het aan. Het is koud en dan helpen sokken, handschoenen en crème erg goed. Maar 's zomers lijkt alles vanzelf te gaan en ben je minder alert op de invloed die het zomerse weer op je huid uitoefent. Wees voorbereid, want bepaalde ongemakken kun je nou eenmaal niet met een gezellig kleurtje weglakken :)

Leuke open schoenen alleen zijn niet voldoende om je voeten mooi te laten lijken. Blote hielen en tenen eisen hun aandacht op. Een leuke schoen valt namelijk helemaal weg als je voeten niet goed verzorgd zijn. Smeer de hiel in met heerlijke repair crème en vijl de nagels bij in plaats van ze te knippen. In open schoenen mogen de teennagels best gezien worden. Gebruik frisse opvallende kleuren en vergeet niet de nagelriem terug te duwen.

In de winter doen we het allemaal. De handen invetten tegen de kou en de droogte. In de zomer hebben we niet in de gaten dat onze handen ook uitdrogen. Met onze handen doen wij alles en vaak verzorgt men de voeten beter terwijl deze veelal beschermd zijn. 's Zomers is het zeker net zo belangrijk om de handen gezond te houden, te beschermen tegen de zon en ze in te vetten.

De vochthuishouding is heel belangrijk voor een gezonde flexibele nagel. Nagels nemen anders dan de huid veel vocht op.

Wat te doen bij brokkelende nagels

Te weinig vocht zorgt voor brokkelende nagels. De oorzaak: het gebruik van uitdrogende middelen aceton en nagellak remover.
Hoe te voorkomen: behandel deze nagels met de juiste verstevigers en masseer ze lekker in met oliën en crèmes.

Wat te doen bij splijtende nagels

Te veel vocht zorgt ervoor dat de nagellagen los van elkaar komen en gaan splijten.
Hoe te voorkomen: Voorkom zoveel mogelijk onderdompeling en gebruik handschoenen bij huishoudelijk werk. Breng versteviging aan voor dit type nagel.

Extra gezonde nagels begint bij de nagelriemen

Zorg er altijd voor dat de nagelriem niet over de nagel groeit. Duw deze met beleid terug. Dit bevordert de nagelgroei. Houd de nagelriem soepel met nagelriemolie. Breng dit minimaal 1x per dag aan.

Jonge zachte handen

Houd handen mooi en soepel door ze regelmatig met een scrub te behandelen en ze daarna in te vetten met een crème of olie. Het houdt de handen jong en de huid flexibel.

Zo blijft de nagellak er lang op zitten en voorkom je uitdroging van de nagel

Lak de nagels naar wens met een kleur of blanke lak. Zorg altijd voor een goede basecoat. Vooral bij het langdurig dragen van donkere kleuren kan de nagel verkleuren. Een goede basecoat vertraagt dit proces. Bescherm de lak met een goede topcoat. Dit is goed voor het behoud van de lak. Gebruik bij voorkeur nagellak waar geen Formaldehyde in zit. Formaldehyde droogt de nagel uit.

Voor opvallende nagels

Tot slot geef ik je nog een paar tips mee wanneer je meerdere kleuren lak of een design wilt gebruiken om extra op te vallen deze zomer.

Wanneer je een tweede kleur nagellak wil gebruiken dan is er een ongeschreven "regel": de ringvinger kan altijd. Dit kan samen met de pink of samen met de middelvinger. Liever niet alleen de middelvinger of alleen de wijsvinger.
Als je gebruik wil maken van een design, zorg dan dat je de stempel zo zet dat degene die op je handen kijkt hem ziet zoals hij hoort.

Een zonnige zomer toegewenst met stralende nagels!


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals