tips

Een bijzonder kaartje vanaf je vakantieadres

Harvard doet levenslang onderzoek naar het geluk en gezondheid van mensen. 75 jaar lang volgen ze 700 mensen om te ontdekken wat het leven nu echt goed maakt. Uit het onderzoek blijkt dat eenzaamheid dodelijk kan zijn. Sterker nog, ouderen die echt het gevoel hebben op iemand te kunnen rekenen houden een beter geheugen. Er zou dus een verband zijn tussen dementie en eenzaamheid. In de vakantieperiode waarin we op reis gaan, is het behouden van contact met het thuisfront nog wel eens een uitdaging. In onze vorige blog gaven we een digitale tip, maar als je meer van de ouderwetse ansichtkaart bent, lees dan gauw verder!

Als je regelmatig voor iemand zorgt en je gaat op vakantie, dan is dat niet altijd makkelijk. Vooral ouderen vinden het niet makkelijk als (klein)kinderen op vakantie gaan, omdat ze dan de aandacht even moeten missen en zich eenzamer kunnen voelen. Naast contact via de tablet of Facetime, kun je natuurlijk ook een ansichtkaartje sturen vanaf je vakantieadres. We geven twee leuke tips.

Omapost
Een eerste leuke tip is Omapost. Hiermee kun je online een foto sturen die offline bij je moeder of oma in de bus valt. Ook handig om tijdens de vakantie te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk de foto die je op Facebook deelt ook op een kaartje bij oma (of een ander lief iemand mag natuurlijk ook) in de bus krijgen. Hoe leuk is dat? Ook als je zelf geen oma hebt, kun je een andere oma er blij mee maken. Uit ervaring weet ik hoe leuk ouderen het vinden om een kaartje te ontvangen van iemand die ze niet kennen.

Wil je direct een kaartje sturen? Je hebt geluk! Omapost biedt de eerste 100 kaartjes gratis als je de code "dinst" gebruikt.

Vakantiepakket Aandacht
Een andere leuke optie is bijvoorbeeld met het vakantiepakketje aandacht. Het pakket bestaat in totaal uit twee kaarten en een cadeaubox met heerlijke en leuke producten.

Wat zit er in het vakantiepakketje aandacht van Your Secret Friend?

  1. Een leuke kaart, voorzien van een positieve quote. De afzender is anoniem. Deze kaart versturen ze een paar dagen nadat je op vakantie bent gegaan.
  2. Een cadeaubox met heerlijke Belgische chocolade, een setje kaarsen of winegums. De cadeaubox versturen ze als je ongeveer op de helft van je vakantie zit.
  3. Een kaart met de tekst: Your secret friend is ...Achterop komt je naam en persoonlijke boodschap. Deze kaart versturen ze een paar dagen voordat je terug komt van vakantie.

Jose (74): "De afgelopen tijd was ik blij verrast! Ik kreeg ineens een kaartje in de bus met een hele lieve boodschap. De afzender was onbekend. Dat vond ik wel raar, want wie stuurt er nou een kaartje zonder naam. Het gaf me wel een fijn gevoel en maakte me ook heel nieuwsgierig. Een paar dagen later viel er een pakketje op de mat met allemaal leuke cadeautjes. Wat een verwennerij! Maar van wie? Want weer stond er geen afzender op. Gelukkig kwam er een paar dagen later een kaart binnen met persoonlijke boodschap van mijn dochter. Ze wilde me graag verwennen, terwijl zij op vakantie was. Hartstikke leuk! Ik voelde me echt heel speciaal!"

Omdat Dinst het sociale contact voorop stelt tussen mantelzorgers en hun dierbaren en tussen senioren en onze "Dinstverleners", mogen we een gratis pakketje kaartjes wegggeven ter waarde van 7,50 euro. Wil je kans maken? Tag dan je naam onder het Facebook bericht of hieronder.

Bron foto: Omapost


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals