verhalen

Dinstverlener Maarten

De behulpzame buurman van alle markten thuis

"Ik vind het geweldig om een glimlach op het gezicht te toveren van mensen door ze te helpen. Het maakt me blij en geeft me voldoening."

Regio: Amsterdam

"Ik vind het heel fijn om ‘ouderen’ te helpen bij alle daagse klusjes om zo hun leven te vergemakkelijken en zodat ze de mogelijkheid hebben langer thuis te wonen. Dit kunnen klusjes in huis zijn zoals een schilderij ophangen, de kraan repareren maar ook buiten in de tuin en/of op het balkon. Verder ben ik handig met de computer, telefoon, tv en andere elektrische apparaten waarbij hulp nodig is. Maar jullie kunnen me ook benaderen voor boodschappen, koken (kan ik goed zegt men), opruimen en papierwerk (administratie). Ook vind ik het leuk buitenshuis dingen te ondernemen, wandelen, samen koffie drinken, naar musea, theater, Artis of dokter/ziekenhuis/fysio bezoek enz. Samen een spelletje doen of de krant lezen onder het genot van een kopje koffie behoort ook tot de mogelijkheden. Ervaring hierin heb ik opgedaan bij mijn 83+80 jarige beneden buren waar ik regelmatig klusjes doe, bij een dame van 70 jaar in de buurt die ik geholpen heb haar woonboot geheel van binnen te schilderen en bij mijn 82 jarige moeder die ik met vele klussen help. Ook heb ik enkele weken voor een vriend gezorgd die zijn been had gebroken en daardoor tijdelijk in een rolstoel thuis zat en weinig kon. Dus 2-3x per week boodschappen, koken, opruimen en sociaal contact. Ik ben van vele markten thuis, makkelijk in de omgang, heb een brede algemene interesse en maak snel leuk contact."

Een dagje mee met Maarten
Lees hier een interview met Maarten over zijn werk als mantelzorgondersteuner.

Meer informatie
Maarten is Dinstverlener in regio Amsterdam. Wil je ook ondersteuning van Maarten? Neem contact op met Dinst voor meer informatie op 085-2500821.

Reviews
Olga (73) over Maarten:

"Ik doe veel zelf, maar het is fijn dat Maarten iets extra’s kan doen zoals het stoepje vegen of zware spullen sjouwen. Verder houdt hij Fred gezelschap zodat ik naar de tennisbaan kan. Het verloopt heel goed tussen Fred en Maarten. Fred is er erg blij mee en Maarten heeft er zelf ook plezier in."


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals