Actueel

Dinst en Vivium starten samenwerking in 't Gooi

Fijner langer thuis wonen met goede service onder één dak: van thuiskapper, tot 'Dinstverlener', tot wijkverpleging

Sinds september zijn Vivium Zorggroep en Dinst een samenwerking gestart. Dinst biedt alle vormen van dagelijkse of wekelijkse ondersteuning, begeleiding en gezelschap in en rondom het huis. Eén vertrouwd gezicht aan huis, persoonlijk en op maat. Zodat senioren langer fijn thuis kunnen blijven wonen, ook wanneer zij ouder worden. Dat past heel goed bij de visie van Vivium om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. En daarom slaan de twee organisaties de handen inéén in 't Gooi.

Uit onderzoek blijkt dat senioren zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Tot een aantal jaar geleden rekenden mensen vooral op de overheid in wat er wel en niet geregeld kon worden. Nu kijken steeds meer senioren, vaak samen met hun kinderen, ook naar de andere mogelijkheden.

Mariette Keijser: "Je wilt als organisatie alle services kunnen leveren om mensen hierbij te ondersteunen: van thuiskapper door Vivium Services tot diensten aan huis door een ‘Dinstverlener’ tot medische zorg aan huis door onze wijkteams."

DSC08585_colorMariette Keijser, Raad van Bestuur Vivium: "Ik ga af en toe met één van onze wijkverpleegkundigen mee de wijk in. En dan hoor ik dat mensen echt heel graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Vivium kijkt altijd zorgvuldig naar waar mensen behoefte aan hebben. Daarbij is maatwerk leveren van groot belang. Je wilt als organisatie alle services kunnen leveren om mensen hierbij te ondersteunen: van thuiskapper door Vivium Services tot diensten aan huis door een ‘Dinstverlener’ tot medische zorg aan huis door onze wijkteams. Dat is waarom Vivium heeft besloten samen te werken met Dinst. We beginnen de samenwerking in de regio Blaricum, Eemnes en Laren. Mensen zijn volgens mij het aller gelukkigst als ze hun hobby’s kunnen blijven uitoefenen en hun passie kunnen blijven volgen. Je moet, als je ouder wordt, goed nadenken wat jou zingeving en energie geeft. En de dingen die daarbuiten vallen zoveel mogelijk laten doen door iemand die je vertrouwt. En dat kan met Dinst”.

Olivier Coops: "Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met Vivium, de twee organisaties vullen elkaar goed aan."

Olivier Coops, oprichter van Dinst: "Senioren en mantelzorgers durven niet altijd om hulp te vragen. Ondersteuning wordt soms als vanzelfsprekend beschouwd. Maar het is tegenwoordig vaak lastig om zorg te combineren met werk en het eigen gezin. Met Dinst willen we voorkomen dat de familierelatie onder druk komt te staan door een goede persoonlijke service te bieden door een Dinstverlener. Iemand waar je van op aan kunt en met wie je een lange termijn relatie opbouwt. Dinst biedt met een zorgvuldig geselecteerde Dinstverlener dagelijkse ondersteuning én gezelschap, persoonlijk én op maat. Het gaat bijvoorbeeld om samen een wandeling maken, samen koken, huishoudelijke ondersteuning of begeleiding naar de huisarts. Ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met Vivium, de twee organisaties vullen elkaar goed aan. De komende maanden kijken we samen vanuit de inhoud wat we in de BEL regio kunnen bereiken. Als dit een succes blijkt, gaan we bepalen hoe we verder gaan”.

Meer weten over Vivium? Kijk op www.vivium.nl

Uitnodiging Open Dag zaterdag 11 november 2017
Dinst is zaterdag 11 november aanwezig op de Open Dag Zorgeloos wonen in Vivium Johanneshove in Laren waar u tussen 10.00 – 13.00 uur kennis kunt komen maken. En…er wacht in het kader van de Dag van de Mantelzorg een cadeautje op u. U bent van harte welkom!


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals