Actueel

De zorg voor ouderen gaat gewoon door, ook in de zomerperiode

AMSTERDAM - Goed nieuws. De geplande bezuinigingen van 500 miljoen euro op ouderen- en gehandicaptenzorg gaan niet door. Er was veel kritiek op de geplande bezuinigingen op langdurige zorg voor ouderen en de Algemene Rekenkamer vroeg zich daarnaast hardop af of de plannen haalbaar waren. Zorgaanbieders waarschuwden voor ontslagen, langere wachtlijsten en zelfs sluiting van vele tehuizen. Staatssecretaris Van Rijn past daarom de plannen aan. Hij vindt dat de verbeterende economische situatie door ouderen en gehandicapten gemerkt moet worden.

“Ouderen hebben het hele jaar door betrouwbare ondersteuning nodig,” zegt Olivier Coops, oprichter van Dinst.nl. Om die reden is het goed dat geplande bezuinigingen niet doorgaan. Ook in de aankomende zomermaanden gaat de zorg voor ouderen gewoon door. En juist in deze maanden is het lastig om volledig afhankelijk te zijn van de (mantel)zorg van familie of naasten. Olivier spreekt uit ervaring: “Mijn buurvrouw Dinie (84 jaar) gaat niet meer met vakantie. De hitte in de zomer is vervelend zegt ze. Dan heb ik niet meer de puf om dingen te doen. Juist dan is wat extra hulp fijn. Helaas is dat precies wanneer haar familie en buren met vakantie gaan”. Om die reden heeft hij Dinst.nl opgericht. Een platform waar betrouwbare en ervaren dienstverleners hun ondersteuning aanbieden om de mantelzorgers te ontlasten, juist als zij niet de ruimte hebben om op vakantie kunnen. Een ideale oplossing, zo beaamt ook Laurie Kuipers, regiocoördinator vrijwilligerswerk en mantelzorg bij AMSTA: “De mantelzorgers die echt dagelijks betrokken zijn, gaan zelden op vakantie. Ze blijven liefst dichtbij de bewoner en gaan misschien een weekendje weg.”

Ook in de zomer zijn leuke activiteiten en betrouwbare diensten aan huis dichterbij dan je denkt. Met deze leuke kruiswoordpuzzel kun je zomerse prijzen winnen. Denk aan een dagje op pad in een oldtimer naar keuze, een fotoshoot met de familie of een heerlijke verwenmiddag. Ben je zelf een puzzelaar of ken je iemand die je er een plezier mee kunt doen? Klik dan hier voor de puzzel.

Bron: ANP


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals