tips

Dansen goed voor de lijn en je brein!

Dansen is niet alleen goed voor je lijn, maar ook goed voor je brein! Dat is gebleken uit onderzoek gedaan door Albert Einstein College of Medicine in New York. Als modern danser kan ik uit ervaring spreken. Regelmatig dansen vermindert de kans op dementie met maarliefst 76%!

Dit heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat je bij dansen snelle beslissingen moet nemen om een pas te doen. Deze moet je onthouden en je werkt aan je coordinatie. Zo moet je snel antwoord geven op vragen als Welke kant moet ik opdraaien? en Welke arm gaat omhoog bij een pas naar rechts? Het dansen voorkomt ook duizeligheid en maakt dat je letterlijk steviger in je schoenen staat.

Een paar leuke tips om het dansen op de pakken:

Het Danspaleis

Het Danspaleis organiseert dansavonden in woonzorgcentra en andere plekken waar je op nummers van vroeger een danspasje kan wagen. Het is een ouderwets gezellige disco met ouwe krakers als Johnny Hoes en Doris Day. Parkeer je rollator en geniet ook van de advocaatjes die rond gaan. Bekijk de agenda en laat het feest beginnen!

![Dinst Logo](https://s3-eu-central-1.amazonaws.com/dinst-blog/2017/06/Zomer_-1497456001231.jpg)
### Moderne dans voor ouderen We dansen "Ik ga op vakantie en neem mee" waarbij je het pasje van degenen voor jou moet onthouden. Goede ontspanning en training van het geheugen. Een goede tip is om een cursus moderne dans te volgen. Dat kan bijvoorbeeld in Amsterdam via [Dance Connects](https://www.danceconnects.nl/).

Hipop-eration

Bij Hipop-eration gaat het helemaal los. Deze dansgroep van ouderen is in 2012 in Nieuw-Zeeland opgezet. Ze hebben al aan meerdere danswedstrijden meegedaan. De dansgroep bestaat uit zeven senioren tussen 72 en 97 jaar oud. De oprichtster Billy wilde bewijzen dat de vooroordelen die komen bij ouder worden onterecht zijn. Je kan wel degelijk nieuwe dingen leren, een bijdrage leveren aan de maatschappij en uit je comfort-zone stappen.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals