tips

5 tips voor optimale voetverzorging

Zijn uw voeten al zomerklaar?

Veel mensen schakelen pas een pedicure in als de voeten al veel te verduren hebben gehad. Maar veel leed kan voorkomen worden. Bovendien is het heerlijk om met dit mooie weer de voeten in slippers en sandalen te steken.

Ines Thompson is gediplomeerd pedicure. Als geen ander weet Ines waar mensen vaak mee kampen, aangezien ze ook thuisbehandelingen aanbiedt. "Voor veel oudere mensen die moeilijk ter been zijn, is het een verademing om de pedicure thuis te kunnen ontvangen. Ines is zeer toegewijd aan haar vak. “Het geeft een goed gevoel als je iets kan doen voor de klanten”, zegt ze. Daarom van een gepassioneerde professional 5 tips voor optimale voetverzorging.

TIP 1 Kalknagels, een veel voorkomend probleem

"Neem elke week of een keer in de twee weken een voetenbadje, bestaande uit azijn en lauw water. Azijn werkt schimmelremmend en het houdt je huid in balans. Last van hardnekkige kalknagels? Via de huisarts of via de serieuze pedicure kunt u anti-kalkmiddel Propoli, aanvragen. "

TIP 2 Kalknagels voorkomen?

"Het is belangrijk om elke dag je voeten goed te wassen en daarna goed tussen de tenen te drogen. Schoenen kun je poederen met talkpoeder (het liefst zonder parfum.) Draag slippers in het zwembad en was ze goed uit als je thuis bent. In huis kan het ook goed zijn om slippers te dragen om de voeten lekker te laten luchten. Draag elke dag schone sokken en het liefst geen synthetische materialen."

TIP 3 Likdoorns, wat zijn dat?

"Naast kalknagels komt ik vaak likdoorns tegen. Een likdoorn is een opeenhoping van eelt die ontstaat doordat er teveel druk op de voeten komt. Ook eeltpitjes kunnen daardoor ontstaan. Likdoorns voorkomen? Je kunt likdoorns voorkomen door goede schoenen met goede zolen te dragen. En door elke dag af te wisselen met andere schoenen. Hakken zijn niet ideaal, maar mocht je echt hakken willen dragen, let er dan op dat ze niet te hoog zijn. Blokhakjes zijn voor de voeten dan de beste optie."

TIP 4 Regelmaat helpt bij voetverzorging

"Ik zeg vaak tegen klanten dat een keer per maand een voetbehandeling nemen, een verstandige keuze is. De verzorging wordt dan goed bijgehouden en eventuele aandoeningen worden snel gesignaleerd."

TIP 5 Last van droge voeten?

"Voornamelijk veel oudere mensen hebben last van droge voeten. Het beste is om twee keer per dag, dus ‘s ochtends en ‘s avonds je voeten goed in te crèmen. Ik heb goede ervaring met de voetencrème van de merken Bepanthen en Gewohl."

Heeft u behoefte aan een pedicurebehandeling Kijk eens bij Pedicure Dinstverleners voor behandelingen aan huis.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals