Actueel

Slim samen ondernemen

(Let op: WeZorgen heet tegenwoordig Dinst)

Tot kort geleden dacht ik dat ondernemen betekende zelf een zo groot mogelijk bedrijf bouwen. Nu heb ik ervaren dat het veel leuker is samen te ondernemen. Mensen met gelijke belangen en ideeën die samen de onderneming vormen. Het participatiemodel zoals de overheid dit noemt. De oudercrèche waar mijn zoontjes zitten is een grote inspiratiebron geweest bij het opzetten van mijn nieuwe bedrijf WeZorgen.

Twee jaar geleden hebben mijn vrouw en ik de Joop Gilliamse oudercrèche in Amsterdam ontdekt. We zijn een keer langs gegaan en waren meteen verkocht. Ons zoontje (toen net twee jaar oud) zat op een reguliere crèche en zit sindsdien op deze oudercrèche. Niet alleen hij vindt het heel leuk, mijn vrouw Martine en ik vinden het ook fantastisch.

Er zitten acht kindjes op deze crèche en samen met de ouders runnen we het. Het bestaat al bijna veertig jaar in deze vorm zonder grote incidenten of onderbreking. We huren samen een prachtige crèche ruimte met tuin. Er zijn altijd twee ouders aanwezig die verantwoordelijk zijn voor het hele reilen en zeilen die dag. Dat betekent dat je één dag per week aan de beurt bent. Het is zo leuk om te doen. Ik vind het ook bijzonder dat ik mijn zoontje en zijn vriendjes op deze manier meemaak. En het is natuurlijk veel goedkoper: Het kost ons 135 euro per maand, inclusief warm biologisch kindereten.

Mijn ervaring met de oudercrèche is een grote inspiratiebron voor het bedrijf WeZorgen dat ik recent heb opgestart. De missie van WeZorgen is zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen, met een glimlach. De organisatie heeft primair een maatschappelijke focus. Winst is gewenst, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie. WeZorgen is een platform waar (zelfstandige) dienstverleners, die aan de selectie criteria voldoen, zich kunnen aansluiten. WeZorgen gaat voor een coöperatieve samenwerking waarbij we de belangen van de leden zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Met als resultaat dat we het samen doen!

Olivier Coops (initiatiefnemer WeZorgen)


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals