verhalen

Een dag uit het leven van ...

(Let op: WeZorgen heet tegenwoordig Dinst)

Dinie van Sluijs is een weduwe van 83 jaar. Ze heeft beginnende verschijnselen van Alzheimer en na een ongelukkige val is ze geopereerd aan haar knie. Om goed te herstellen van de operatie heeft het ziekenhuis haar aangeraden om naar een fysiotherapeut te gaan. Omdat ze op het moment echter slecht ter been is, kan ze niet goed op eigen houtje naar buiten.

Haar enige zoon kan haar ook niet naar de fysiotherapeut brengen, omdat hij niet in de buurt woont en doordeweeks moet werken. Door haar buurvrouw werd Dinie gewezen op de diensten aan huis op de website van WeZorgen. Haar zoon helpt haar op de ipad een kijkje te nemen op de site. Daar vindt ze Frans. Frans biedt fysiotherapie aan huis aan. Dinie bekijkt het introductiefilmpje van Frans en hoort dat de stichting waar Frans aan verbonden is, veel ervaring heeft met ouderen. Ze belt met de helpdesk van WeZorgen en wordt daar aan de contactgegevens van Frans geholpen. Ze zou deze ook gratis en zonder inlogcodes op de website op kunnen vragen.

Een week later komt Frans langs. “Frans was voor mij meteen een vertrouwd gezicht. Ik had hem natuurlijk al op het filmpje gezien, hij zag er vriendelijk uit en het was nog gezellig ook.” Dinie vindt het prettig te weten wie ze aan huis krijgt. “Morgen komt Hella mijn haar knippen. Die heb ik ook op de site van WeZorgen gevonden”, zegt Dinie vrolijk.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals