Actueel

"Wij geven senioren hun zelfstandigheid terug."

Hij stond aan de top van een bloeiend farmaceutisch bedrijf, tot er iets begon te knagen. De voldoening was verdwenen en zijn enthousiasme hield zich angstvallig stil. Was het tijd om de sprong te wagen? Olivier Coops verkocht zijn aandelen in YouMedical, nam een stap terug en vond een nieuwe weg in het sociaal ondernemen. Zijn startup Dinst verbindt zelfstandige maar hulpbehoevende senioren aan betrouwbare en betrokken dienstverleners - van klusjesman tot kapster. Lees hier een fragment van het mooie interview dat verscheen op de website Amsterdam & Co.

Wat motiveerde jou om Dinst te beginnen?

“Ik geloof in positieve gezondheid: niet alleen maar geld uitgeven om zieke mensen beter te maken, maar investeren in welzijn om mensen gezond te houden. Daarnaast zijn er nieuwe maatregelen van de overheid, waardoor veel senioren langer thuis moeten blijven wonen en hun mantelzorgers - mensen die vrijwillig meer dan acht uur per week voor bijvoorbeeld hun bejaarde buurvrouw of vader zorgen - veel op hun dak krijgen. Daar zit de pijn: zestien procent van hen zit tegen een burn-out aan, door knellende omstandigheden als tijdgebrek, zorg voor ouders én (klein)kinderen of een lange reisafstand. Daar zag ik een vraag om hulp waar nog geen concreet antwoord op was. Je zou Dinst als een soort marktplaats voor diensten aan huis kunnen zien, waarbij betrouwbaarheid en betrokkenheid voorop staat. Mensen zien direct wie ze in huis halen: je kiest een persoon en niet een organisatie.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“We zijn nog steeds een startup maar Dinst wordt heel goed ontvangen, het resoneert... Verder lezen?
Het volledige artikel vind je op Amsterdam & Co!

Amsterdam &Co biedt een podium aan betrokken Amsterdammers die de stad leefbaarder, mooier en aantrekkelijker maken.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals