Actueel

Olivier Coops wordt geïnterviewd door Trendition

Tien Nederlandse en internationale zorgondernemers doen mee aan de eerste Digital Health Accelerator van Rockstart. Trendition , een samenwerking van Nictiz en REshape/Radboudumc schrijft over de stand van zaken in eHealth. Dit maal interviewen ze Olivier Coops, oprichter van Dinst: een website voor betrouwbare zorg- en welzijnsdiensten bij je thuis.

Het verhaal van Olivier Coops

Oprichter en ondernemer Olivier Coops verkocht ruim drie jaar geleden zijn farmaceutische bedrijf. “Daarna heb ik me een jaar lang verdiept in ontwikkelingen in ouderenzorg en welzijn. Ik deed een meeloop stage in de thuiszorg, en ontwikkelde het idee voor een online marktplaats voor zorg- en welzijnsdiensten.” Coops zette een experiment met het Dinst concept op in samenwerking met thuiszorgorganisatie Evita in Den Haag om het idee te testen. Samen met compagnon Dennis Gijsbers, zijn technische counterpart, lanceert Coops begin 2015 het bedrijf Dinst.

Dinst richt zich op mantelzorgers en hulpbehoevende senioren. “Dat zijn kwetsbare groepen, en daarom wil je zeker weten dat je zorgzame en betrouwbare mensen in huis haalt. Klanten kiezen zelf, op basis van de introductie van de dienstverlener, wie ze willen inhuren. Voor Coops is één ding duidelijk geworden in de afgelopen jaren: de definitie van thuiszorg is aan verandering onderhevig. En daar speelt de online marktplaats voor zorg- en welzijnsdiensten op in....

Verder lezen?

Ga naar 'Dinst: een online marktplaats voor betaalde (zorg)diensten aan huis' voor het volledige artikel.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals