tips

Lentekriebels

Kent u dat?

Dat ouderwetse gevoel van de lente en van de grote schoonmaak? Met dit mooie weer, krijg ik dat gevoel weer helemaal te pakken. Het gevoel van vroeger, dat de kleden en gordijnen buiten hingen als ik uit school kwam. Dat ik dan mocht helpen en met de mattenklopper op de kleden mocht slaan. Weten mijn kinderen nog wat het is, een mattenklopper? Ik denk het niet.

En toch vond ik het als kind altijd fijn. De grote schoonmaak luidde de lente in. Een fris begin met de zon erbij. Zonder jas naar school. Of met zonder jas, zoals veel kinderen dat zeggen.

Ik kan er soms naar terug verlangen en vol goede moed begin ik dan aan de grote schoonmaak. Maar al snel kom ik erachter dat het voor mij niet werkt. En ik weet ook wel waarom, onze generatie heeft het veel te druk voor een grote schoonmaak. Met een baan, een gezin, familie, vrienden en ook nog naar de sportschool moeten, is er geen tijd om kleedjes te kloppen en stoepen te schrobben.

Maar het kan ook anders.

Ik doe tegenwoordig aan de grote schoonmaak 2.0. En het is een aanrader. Iedere dag een heel klein stukje, zo komt ook alles aan de beurt. Als ik toch in mijn keuken bezig ben met het uitruimen van de afwasmachine, pik ik één keukenkastje mee. Alles eruit, weggooien wat weg kan en een sopje erdoor. 15 minuten, hooguit. En binnen mum van tijd is de hele keuken gedaan. Zonder dat het veel tijd kost, toch bezig met dat gevoel van weleer.

Rust, reinheid, regelmaat...

wie is er niet groot mee geworden?

Professional Organizer

Deze gastblog is geschreven door Professional Organizer Maaike Kors. Kijk op haar persoonlijke profiel voor meer informatie.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals