tips

5 tips voor georganiseerde feestdagen

De feestdagen zijn vaak druk en chaotisch. Met tips van de van Amstelring Ledenservice kom je deze periode stressvrij en relaxt door!

TIP 1: Wees voorbereid

Vier je Sinterklaas of kerst met cadeautjes? Trek lootjes via Lootjestrekken.nl. Wist je ook dat de website Datumprikker.nl bestaat? Zo kun je makkelijk een afspraak maken met een groep mensen. Via www.lijstje.nl kun je een digitaal verlanglijstje aanmaken voor je verjaardag en kunnen familie en vrienden makkelijk een cadeau uitkiezen voor een verjaardag.

TIP 2: Bespaartips tijdens een dure feestmaand

Zoek je feestjurk uit, of doe je cadeau inkopen, via winkels als ‘Mijn Tafel’ of ‘Jouw Marktkraam’. Hier vind je leuke tweedehands- en betaalbare nieuwe spullen. Koop je nieuwe voorraad kerstkaarten na de kerst. Dit scheelt tot 75%. Zet wel in je nieuwe agenda in november dat je al kerstkaarten hebt gekocht en waar ze liggen. Of introduceer doorgeefcadeaus. Een mooi boek kun je, na gelezen te hebben, prima doorgeven. Je kunt dan goed beoordelen of het past bij degene die je het wilt geven. Bijkomend voordeel is dat je een opgeruimde, overzichtelijke boekenkast houdt.

TIP 3: Kook een succesnummer

Probeer nooit een nieuw gerecht uit tijdens de Kerstdagen met een huis vol visite. Kies voor een recept dat je al goed beheerst of iets dat je vooraf nog een keer gaat uitproberen. Denk bij het samenstellen van een meergangen menu vooraf na over de bereidingswijzen. Plan vooraf het gebruik van kookplaat en oven. Je kunt ze immers maar één keer tegelijk gebruiken.

TIP 4: Maak het jezelf makkelijk

Gun jezelf een beetje luxe tijdens de feestdagen. Laat boodschappen thuis bezorgen door de supermarkt, bestel je kerstzegels online of bestel een kerstboom via internet. Dit laatste scheelt je zelfs je auto uitzuigen! Bij Oud en Nieuw kost de oliebollen en appelflappen inkoop de meeste tijd. Bied je visite aan deze mee te nemen? Neem dit aanbod dit jaar dan eindelijk eens aan.

TIP 5: Na de feestdagen

De meeste mensen zijn na de feestdagen een aantal cadeaus rijker. Spreek met elkaar af dat voor elk cadeau dat het huis is binnengekomen, er ook weer één (oud of ongebruikt) artikel uitgaat. Weggooien is mogelijk maar weggeven of verkopen via Marktplaats is natuurlijk duurzamer.

Advies voor het nieuwe jaar

De januari maand is bij uitstek geschikt om je keukenkastje met voorraad leeg te eten. Kies twee keer per week iets uit de voorraad en maak er een leuk gerecht van. Staat er voorraad die niet meer bij jouw smaak past? Breng het dan naar de voedselbank. Als dat geen mooie start is voor het nieuwe jaar!


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals