Actueel

Dinst is geselecteerd voor de Rockstart Digital Health Accelerator

Goed nieuws!

Rockstart, de Global Startup Machine, heeft vandaag de 10 deelnemers aan het eerste Digital Health Accelerator programma aangekondigd. Dinst is een van de deelnemers! Rockstart heeft een naam opgebouwd met accelerator programma’s die tot de beste van Nederland gerekend kunnen worden. Het Digital Health Programma is de eerste in haar soort in Nederland en vindt plaats in Nijmegen.

Waarom Dinst meedoet aan de Digital Health Accelerator

Meer dan 200 startups meldden zich voor de eerste Digital Health Accelerator aan en Dinst behoort tot de definitieve selectie van 10. “Super gaaf,” zegt Olivier Coops, de oprichter van Dinst. “Er zal veel op ons afkomen tijdens deze maanden, maar we hebben er enorm veel zin in. De reden om aan dit programma mee te doen is dat Rockstart twee werelden bij elkaar brengt. Ten eerste komen we in aanraking met het waanzinnige netwerk uit het Nederlandse zorglandschap. En ten tweede heeft Rockstart unieke kennis en ervaring met het verbeteren en laten groeien van online, consument-gerichte startups. Deze combinatie van de online Rockstart vibe en de connecties met het zorgnetwerk biedt Dinst unieke kansen om door te ontwikkelen in Nederland en wellicht in de toekomst ook internationaal uit te breiden,” aldus Olivier Coops.

Rockstart Digital Health programmadirecteur Maarten den Braber: “Dit is de eerste accelerator van Rockstart die buiten Amsterdam plaatsvindt en we kijken uit naar de ruim beschikbare ondersteuning die het Nijmeegse Health Valley biedt. Door ons programma hebben de deelnemende startups toegang tot internationale mentoren en een breed scala aan partners binnen de gezondheidszorg die zich richten op het valideren en versnellen van innovatieve startups.”

Wie zijn de overige deelnemers?

Met vier Nederlandse startups en zes startups uit onder andere Spanje en de Verenigde Staten heeft deze accelerator een internationaal karakter. De overige deelnemers zijn:

  1. Bruxlab (Nederland) - Bruxlab ontwikkelt diagnostische hulpmiddelen om tandenknarsen (bruxisme) op te sporen en te volgen. De app herkent tandenknarsen en neemt het geluid op - daarnaast werkt Bruxlab aan een wearable.

  2. Cognilab (Verenigde Staten) - Cognilab is een research suite voor de wetenschappelijke studie van het menselijke brein. Gebruikers kunnen cognitieve tests aanmaken, data verzamelen en resultaten analyseren in dagen in plaats van maanden.

  3. Fuelling (Spanje) - Fuelling is een simpele, leuke & op maat gemaakte app, gericht op personeelsmanagers om medewerkers te belonen voor fysieke inspanning.

  4. Fysio24 (Nederland) - is een instant online assistent voor blessurepreventie en herstel. Via de app kunnen mensen rechtstreeks toegang krijgen tot een online fysiotherapeut om een persoonlijk herstelplan en coaching te krijgen.

  5. Med Angel (Duitsland) - Med Angel zorgt ervoor dat patiënten met een chronische aandoening die afhankelijk zijn van temperatuur-gevoelige medicijnen (zoals insuline en hormonen) deze temperatuur kunnen monitoren zowel onderweg, in de koelkast als tijdens gebruik.

  6. MOUNT (Nederland) - MOUNT is een gebruiksvriendelijke app gekoppeld aan het EPD (elektronisch patiëntendossier), die inzicht en transparantie geeft in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen.

  7. Picto Connection (Spanje) - Picto Connection vergemakkelijkt de communicatie voor mensen die niet kunnen communiceren. De applicatie maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en neuropsychologische analyse en is aangesloten op een platform dat kan worden aangepast op basis van de behoeften van de gebruikers.

  8. Tinybots (Nederland) - Tinybots zijn kleine sociale robots die ouderen met dementie ondersteunen door het verstrekken van automatische kattebelletjes, gepersonaliseerde muziek, verhalen, cognitieve therapie en gesproken instructies voor de dagelijkse taken. Met behulp van een app kunnen formele en informele zorgverleners een Tinybot naar persoonlijke behoeften en wensen configureren.

  9. Teamscope (Chili) - Teamscope is een multi-platform toepassing gericht op medische onderzoekers. Met Teamscope kan onderzoeksdata efficiënt, veilig en effectief verzameld en opgeslagen worden, zelfs zonder online te zijn.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals