tips

5 tips voor een opgeruimd huis

Ruimte in je huis, geeft rust in je hoofd.

Marieke van Slooten werkt sinds een aantal jaren als professional organizer. Haar bedrijf heet PerfectPlanning. Structuur en regelmaat in haar leven, daar houdt ze van. Met een gezin dat bestaat uit een drukbezette man, vier kinderen en een eigen bedrijf, weet ze als geen ander hoe belangrijk structuur en opruimen is. Dat wil ze graag overbrengen op anderen. Daarom geeft ze je 5 tips voor een opgeruimd huis met als resultaat: Rust in je hoofd.

Tip 1: Vaste plek

Zorg dat alles een vaste plek heeft, dat scheelt een hoop zoeken en stress. Als je je bewust bent van welke ruimtes je voor welke doeleinden gebruikt, weet je wat je waar moet opbergen

Tip 2: Activiteitenzones

Voordat je gaat beginnen met opruimen, is het handig te weten waar je wat doet in huis en welke spullen daarbij horen. Zo weet je of het op de goede plek staat. Op die manier bepaal je je activiteitenzones.

Tip 3: Tip 5: De 5 minuten regel

Kost het minder dan een 5 minuten om iets op te ruimen, doe het dan meteen!

Tip 4: Wat heb je echt nodig?

Succesvol opruimen valt of staat met jouw vermogen om te beslissen wat je echt nodig hebt. Niet in de toekomst of het verleden, maar nu….in het heden.

Tip 5: Focus

Doe maar één ding tegelijk. Focus,focus,focus! Je hele huis in één keer opruimen is onmogelijk. Verdeel je opruimwerkzaamheden in hapklare brokken. Op welke plek ga je nu eerst aan de slag?

Gun jezelf een opgeruimd leven! Kijk voor meer informatie op de website: PerfectPlanning of op het Dinstprofiel van Professional Organizer Marieke van Slooten.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals