Actueel

De herdenking van Martin Luther King

Van Selma tot Montgomery

Gister was het Martin Luther King dag in Amerika. Die dag werd de moord op de geroemde activist herdacht. Binnenkort zal er ook een film verschijnen over zijn protestmarsen in Alabama.

Martin Luther King staat misschien nog wel het meest bekend om zijn speech bij het Lincoln Memorial in 1963. Daar riep hij op mensen op hun gedrag te beoordelen in plaats van hun huidskleur. Nog steeds staat hij bekend als symbool voor etnische gelijkheid.

Martin Luther King dag werd in 1983 geïnitieerd door Ronald Reagan na aanleiding van een grootschalige campagne die voor een officiële erkenning van de dag pleitte. Dit jaar zal er ook een film verschijnen over de historische dominee tijdens zijn vreedzame protestmarsen in de zuidelijke staat Alabama.

De film Selma is gericht op de vooravond van de bloedige confrontatie tussen de staatspolitie en de demonstranten. De conflicten tijdens deze confrontatie worden ook wel de bloody-sunday events genoemd. Deze dagen zouden uiteindelijk leiden tot stemrecht voor Afro-Amerikanen. De film, geregisseerd door Ava DuVernay concentreert zich vooral op de hectiek voor deze dagen.


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals