Actueel

Een frisse kijk op nieuwe technologie

Are you tracking my cookies?

Meer dan de helft van de 55-plussers heeft nu een smartphone. Toch blijken veel ouderen nog erg sceptisch over de snelle technologische veranderingen. Wat moet ik nou met zo’n ding, en hoe zit het eigenlijk precies met mijn privacy?

Menig socioloog, criminoloog en futuroloog houdt zich met deze vragen bezig. Dit leidt tot zowel utopische als dystopische toekomstbeelden. Er zijn bijvoorbeeld wetenschappers die ons waarschuwen voor een slecht geheugen vanwege de vele informatie die we tot onze beschikking hebben. Anderen zijn juist enthousiast en zien het als een manier om welvaartsverschillen te verminderen. Naast deze zware vraagstukken is het vooral ook belangrijk om de lichte kant van technologische veranderingen in te zien.

Zo gaan technologische ontwikkelingen vaak gepaard met maatschappelijke veranderingen. Voor de vele fora op internet zijn bijvoorbeeld etiquetten waar je je aan dient te houden. Ook worden afkortingen en technologische termen veelvoudig geïntegreerd in ons taalgebruik op internet. Dit kan bij sommigen nog wel eens tot verwarring leiden...

a bowl of bananas

a bowl of bananas


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals