tips

10 huishoudelijke tips van Aldy

Met deze 10 huishoudelijke tips is je huis snel, duurzaam en goedkoop schoon te houden! Aldy, uit Amsterdam, is een expert als het gaat om huishoudelijke ondersteuning. Dit is haar top 10.

"Huishoudtips en voordeeltips in één"

 1. Het microvezeldoekje is er één om in huis te halen. Een microvezeldoekje kun je werkelijk overal voor gebruiken. Zowel met als zonder schoonmaakmiddel te gebruiken en daarna snel schoon in de wasmachine.

 2. Zwarte vlekken in de wasbak? Geen ramp, met zilverpoets kun je ze aardig wegkrijgen.

 3. De ronde verfkwast; makkelijk om in alle hoekjes en kieren te komen en te gebruiken bij het schoonmaken van gedetailleerde objecten. Zo kun je er de hoekjes boven deuren en raamkozijnen goed mee schoonmaken. Belangrijk, want dit zijn vaak vergeten plekjes in huis en daarom een broeiplek voor bacteriën.

 4. Het is een ouderwets middel, maar zachte Driehoek zeep, voor 72 cent te halen bij de lokale supermarkt, is een prima vervanger voor chemische allesreiniger! Het is even efficiënt als allesreiniger en ook nog eens goedkoper en(!) beter voor het milieu.

 5. Een ander natuurmiddel dat het goed doet is Soda. Een sopje met soda kan een hoop schoonmaken. Wat sommige mensen niet weten is dat je het ook kunt gebruiken om de wasmachine mee te ontkalken. Niet in een lege wasbeurt, maar simpelweg door een schepje soda bij de witte(!) was te gooien. Niet bij gekleurde was! Soda bij de witte was zorgt ervoor dat het water zachter wordt, beter wast en je tegelijkertijd je wasmachine schoon houdt. Geen dure middeltjes nodig. Handig toch?!

 6. Ontstoppingsmiddel is een van de vervelende middelen om te gebruiken. Als de doodshoofden, uitroeptekens en andere symbolen het nog niet duidelijk genoeg maken: ontstoppingsmiddel is niet super mens vriendelijk. Vaak werkt het niet en moet je uiteindelijk aan een boze loodgieter uitleggen waarom je een chemische cocktail in de afvoer hebt gegooid.
  Je kunt echter ook zelf natuurlijke ontstopper maken! Als je een verstopte afvoer hebt gooi er dan een hand soda in en laat even inwerken. Giet er daarna schoonmaakazijn bij. De chemische schuimreactie die dit veroorzaakt ruimt de verstopping snel op.

 7. Met tip zes in je achterhoofd kun je nu ook elke twee maanden een mix van Soda en schoonmaakazijn door alle spoelbakken in huis gooien; Zo blijven de afvoeren mooi schoon.

 8. Groene aanslag is voor velen een probleem. Het komt voor op terrastegels, op tuinmeubilair of bijvoorbeeld in de badkamer. Veel mensen grijpen dan naar Bayer, een bekend (prijzig) Duits merk om groene aanslag te verwijderen. Ook dit is vaak niet nodig. Schoonmaakazijn is opnieuw de juiste benadering. Is de te behandelen plek gemaakt van gevoelig materiaal? Probeer eerst een klein beetje schoonmaakazijn op een minder opvallende plek.

 9. Als je klaar bent met douchen kun je het beste de tegels afvegen met een raamtrekker/wisser en daarna droog deppen met een handdoek. Zo trekken hardnekkige waterdruppels niet in de tegels en hoef je eigenlijk nooit met schoonmaakazijn schoon te maken, ook gaat je badkamer langer mee!

 10. Tot slot een simpele maar doeltreffende tip: zorg dat het niet al te vuil wordt in huis. Gebruik een deurmat, houd je straatje of trapportaal schoon, zo voorkom je veel “inloop”. Als je een schoonmaakklusje doet leg er even een krantje onder. Zo vang je het gespetter, gedruppel en geklodder gelijk op.

Goedkoop, natuurlijk en duurzaam

Uiteindelijk heb je geen dure of agressieve huishoudmiddelen nodig om je huis schoon te houden. Naast een lijst aan huishoudelijk tips, biedt deze lijst ook voordeeltips. Want met Soda, schoonmaakazijn en Driehoek zachte zeep kun je bijna ieder probleem in huis op een goedkope manier oplossen. Daarnaast bestaan alle drie uit natuurlijke grondstoffen, wat betekent dat ze beter afbreekbaar zijn voor het milieu en dus duurzamer.

Voor minder dan twee euro kun je Soda, Driehoek zachte zeep en schoonmaakazijn in huis halen. Goede deal, toch?

Kom je er na deze tips nog niet uit of is er een andere reden waardoor je het huishouden niet op orde kunt houden? Schakel dan de hulp in van (super) Aldy! Bekijk haar profiel via deze link en maak direct een afspraak.

Groene zeep


Reacties

Op de hoogte blijven?

Meld je hier aan en ontvang af en toe een e-mail met handige tips en advies over fijner langer thuiswonen. We versturen geen spam, houden je informatie prive en je kan je op elk moment weer afmelden.

Ontvang af en toe een handige update met tips en advies

Algemeen
Mantelzorg
Zorgprofessionals